CINE FÒRUM

Blog dedicat a analitzar el seté art

ACCIÓ A L’AGOST

És conegut per tothom que els mesos d’estiu és l’època de l’any en que els grans estudis llencen les seves pel·lícules més potents. En altres paraules, les pel·lícules més comercials i impactants, amb l’intenció de recollir tant com es pugui ens uns dies de vacances en els quals la gent no es passa el dia pensant en el treball. I si parlem de pel·lícules impactants, ens referima totes aquelles que tinguin trets, baralles, persecucions i d’altres escenes d’acció que estiguin a l’alçada. Per no sobrecarregar el blog amb estrenes i crítiques de films d’acció (exceptuant la crítica d'”Origen”) he decidit ficar-los tots en el mateix sac. I aquí estan:

EL EQUIPO A

Sèrie icònica dels 80 que ens va acompanyar durant molts i molts anys, ara revisada i dotada amb els últims avenços tecnològics. Humor i acció en mans d’estrelles poc conegudes (exceptuant Liam Nesson) però amb un gran futur per endavant: Bradley Cooper (“Resacón en la Vegas”), Sharlto Copley (“Districte 9”) i Quinton Jackson (com a l’inovidable M.A. Barracus) En la cinta, repleta d’humor i d’acció, sovint, exagerada, retornem als origens de l’equip i a la traició que van patir i que és la causant que sempre hagin estat perseguits. Una pel·lícula on moren més personatges que en tota la sèrie (en 98 capítols, només van morir 5 personatges). Per cert, atenció a les aparacions dels verdaders Murdock i Fénix durant els crèdits del final.

LOS MERCENARIOS

Que bé es podria haver dit “Un grup d’amics, estrelles del cinema d’acció dels 80, que queden per fer una pel·lí de trets a l’estils dels 80” No cal dir res més. Entreteniment “pur i dur”, que no sempre vol dir “bo”.

SALT

Pel que fa a les pel·lícules d’espíes, aquestes estan molt vistes. Se n’ha fet de tot i de tot tipus. Malgrat això, aquesta pel·lícula aconsegueix que la previsibilitat dels arguments d’aquest tipus de film quedi en un pla secundari en oferir-nos la història d’aquesta “Bourne” fèmina en un context d’actualitat a l’hora de tractar sobre els espíes rusos que a Amèrica, sembla, estan fent de les seves. En resum, amb menys acció de la promesa però acceptable.

REPO MEN

Pel·lícula futurista on els òrgans vitals de les persones es podran substituir per òrgans artificials a preus desorbitats. Els repo men seran els encarregats de “recollir” els òrgans d’aquelles persones que no puguin pagar les mensualitats quan toca. Film ben buscat i entretingut, però amb argument previsible a l’estil de “Minority Report”, tot i que ens deixa un final bastant sorprenent.

Per acabar, dues pel·lícules d’acció, però d’estil una mica diferent. Per una banda està AIRBENDER, EL ÚLTIMO GUERRERO. Pel·lícula basada en els dibuixos manga d’Avatar i dirigida per M.Night Shyamalan i co-protagonitzada pel jove Dev Patel (“Slumdog Millionaire”) en un paper de dolent. I CENTURION, pel·lícula sobre la desaparició de la novena legió romana.

26 Agost 2010 - Posted by | acció | , , , , , ,

5 comentaris »

 1. Amic meu, d’aquestes no en veuré cap ni una. És molt difícil que una peli d’acció m’agradi…

  Comentari per madebymiki | 27 Agost 2010 | Respon

 2. Sincerament, crec que fas molt bé.

  No diré que “perdràs el temps” perquè acabo de criticar aquesta postura al blog de trt2009 (http://trt2009.wordpress.com/), però sí que no cal que facis l’esforç i utilitzis l’estona que et portaria veure-la a fer alguna cosa de més profit per tú. Segur que ho agrairás.

  Comentari per Crític de cine | 27 Agost 2010 | Respon

 3. Per a mi depèn molt del moment. Hi ha moments en que em ve de gust veure un tipus de pel•lícula i no un altre.

  Per explicar-me, posaré un exemple: si estic espès, aclaparat o trist per alguna cosa, prefereixo veure alguna peli que em faci oblidar de tot i que no em demani una atenció profunda al que passa, al mètode usat per fer tal o qual escena, a cercar comparacions amb d’altres pelis o directors…

  Si el que busco és evasió, aquestes pel•lícules ja em van bé.

  En canvi, en altres moments si que estic predisposat a submergir-me en la trama, els personatges, el vestuari, el maquillatge…

  Comentari per trt2009 | 27 Agost 2010 | Respon

 4. tota la raó. aquest tipus de cinema serveix per aclarir la ment. No seran mai obres d’art però es pot negar que els hi podem donar un ús “terapèutic” podríem dir.

  Comentari per Crític de cine | 27 Agost 2010 | Respon

 5. Quin horror! Testosterona heteromasclista sense argument! Puajgh, que no m’hi esperin!

  Comentari per Arqueòleg Glamurós | 28 Agost 2010 | Respon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: