CINE FÒRUM

Blog dedicat a analitzar el seté art

CELDA 211 (Daniel Monzón)

Sens dubte, una de les millors pel·lícules españoles que he vist mai!!!

Un noi jove arriba a la pressó de la qual serà treballador a partir del dia següent, amb tanta mala sort que esclata un motí amb ell a dins. El fet de ser un desconegut li dóna la oportunitat de sobreviure dins d’aquell infern, fent-se passar per un d’ells i guanyant-se la confiança del cap dels pressos, un tio perillós anomenat “Malamadre” i interpretat  per un Luís Tosar esplèndid i genial imitador de la veu del Sabina.

Observant-la críticament, la veritat és que no aporta gaire coses al cinema de motins i de pressons: violència, funcionaris corruptes, tractes i “trapicheos” entre els pressos i els policies,… Tot i així, introdueix un tema delicat: els amotinats fan rehens a tres pressos, terroristes d’ETA. Això provoca un seguit de reaccions a nivell estatal en diferents pressons on la presència d’etarres és majoritari. Un bon embolic, la resolució del qual no només està en mans dels negociadors i dels Geos, sinó també en la voluntat del jove funcionari amotinat i del seu enginy que el portarà a passar situacions de tot tipus.

La pel·lícula, tot i ser española, sembla estar gravada als estats units. Els plànols que fan, algunes seqüències, la manera com està rodada, l’estructura de tot el film,… Sembla que el cinema español es va ficant al dia de mica en mica. No és d’estranyar ja que la quantitat de subvencions que ha rebut aquesta pel·lícula és espectacular. Els dos primers minuts de cinta estan dedicats a enumerar totes les televisions, governs i associacions que hi han posat calers. Justa abans de la seqüència d’inici que és esgarrifosament real i cruel. Un començament digne de Hollywood.

Poca cosa més a dir; pel·lícula molt recomanable per la seva estètica, l’interpretació dels actors i actriu i per ser la primera pel·lícula española que m’agrada en força temps.

Poca cosa més a dir. Molt recomanable

8 Desembre 2009 - Posted by | drama | ,

2 comentaris »

  1. Em va sorprende moltissim un dia llegint El PAis que Carlos Boyero, el seu impacable crític cinèfil que destroça vilment tot film que comenta, posés pels núvols aquesta cinta!

    A primer cop d’ull sembla un Prision break a lo cutre… li haure de donar una oportunitat??

    Comentari per Arqueòleg Glamurós | 8 Desembre 2009 | Respon

    • dona-li una oportunitat. i per cert, qualsevol pel·lícula o sèrie de pressons és cutre al costat de Prison Break

      Comentari per Crític de cine | 9 Desembre 2009 | Respon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: