1408 (Mikael Hafström)
Sóc un fanàtic d’Stephen King i sempre que acabo de llegir un relat o una novel·la seva, m’agrada veure’n la pel·lícula per comparar. Sempre la pel·lícula després del llibre, per suposat. Moltes vegades és una catàstrofe de pel·lícula i algunes vegades soreprenen, tot i canviar fets o, fins i tot, finals. 1408 és un gran exemple de pel·lícula sorpenent i magnífica sobretot pel fet d’allargar i donar més dades sobre el curt relat sobre el qual està inspirat.
I és que en el relat no s’explica res del que passa dins l’habitació posseïda del pis 13 (o més ben dit, 14 pels supersticiosos) de l’Hotel Dolphin. Només tenim detalls poc definits i inconnexos que ens creen un estat d’angoixa procuïda, només, per la nostra imaginació. La pel·lícula és diferent, perquè tota aquesta angoixa és expressada i mostrada sense aturar-se cinc minuts. Els films de terror s’estructuren en moment s de tensió i destensió. Moments per posar el nervis de punta i d’altres per respirar amb tranquil·litat. I aquí difereix aquesta pel·lícula de les altres. Els primers 20 minuts, aproximadament, ens els regalen per a que agafem grans bocanades d’aire, ja que durant la resta de la pel·lícula no podrem tornar a respirar. La successió de fenòmens paranormals i terrorífics són constants; i fan que el protagonista (un grandíssim i convincent John Cusack) s’hagi de decidir en cada moment entre allò que és real i allò que és producte d’un poder superior i, potser, mortal. El paper de Samuel L. Jackson, més diluït en la història, no deixa de deixar-nos moments intrigants.
Així que seguiu, si voleu, aquesta recomanació. Busqueu en alguna llibreria, o pregunteu a algun amic, pel llibre “Todo es eventual”, d’Stephen King. Busqueu el relat de 1408 i el llegiu (a les fosques i amb una tormenta de fons, millor). Després, llogueu aquest magnífic film i gaudiu d’una bona estona d’espants i angoixant tensió. No us empenedireu… o potser sí.
La vaig veure l’any passat a la cerimònia de clausura de Sitges i em vaig sobar de mala manera! Després d’haver vist la tira de cintes de terror DE VERITAT, aquesta tan sols em va produïr badalls!
King molt millor en llibres! Has llegit IT? El film fa pena i el llibre es terrorífic!
tot i que no cpmarteixo la crítica a la pel·lícula, estic d’acord amb que IT és dels millors llibres d’Stephen King. La pel·lícula, com no, avorrida. Diuen que s’està gestant un remake. Serà veritat??
Espero q si!! IT mereix un millor film q aquella pallasada i mai millor dit!
L’intriga de la pel·lícula em va tenir tota l’estona davant la pantalla de la TV. Em va agradar força, tot i que jo i les pel·liculs de terror no siguem amics (o sigui que no m’agraden gaire)… però aquesta te escenes molt ben aconseguides.
Sempre m’ha agradat eixa idea de veure una pel·lícula després de llegir el llibre que l’ha inspirada o en el que està basada.
He deixat de veure pel·lícules de por. Però abans quan no m’afectaven, gaudia molt amb Stephen King i amb els seus relats curts, per a mi molt millors que les noveles llargues.
des de fa un temps que m’estic llegint “Todo es eventual” i “El umbral de la noche”, per mi possiblement, el millor llibre de relats d’Stephen King. Crec que depén de la temporada. De vegades prefereixo una bona novel·la llarga i amb un bon argument i d’altres em decanto més per les històries curtes i xocants.
El “umbral de la noche” és fantàstic, és el primer llibre que vaig llegir del Stephen.